Строят спортна зала за 2,3 млн. лв. в Сандански

Снимки: Община Сандански
Снимки: Община Сандански

Пред спортни деятели, общински съветници, медии и граждани кметът на община Сандански Кирил Котев обяви, че в курортния град ще бъде изградена нова многофункционална спортна зала.

За възможността Сандански да се сдобие с новата дълго чакана придобивка градоначалникът изказа благодарност към премиера в оставка Бойко Борисов за неговата стабилна политика, благодарение, на която ще се реализира този проект. Благодарност кметът отправи и към зам.- председателя на ГЕРБ -Цветан Цветанов, който преди няколко месеца застава плътно зад идеята на община Сандански и отговорно изпълни поетия ангажимент - Сандански да има спортна зала.

Проект на новата зала бе представен от нейния проектант арх. Любомир Парапанов, който е родом от Сандански. Залата ще се намира в долната част на двора на Гимназия „Яне Сандански“, където комуникацията и лесния достъп са изиграли основна роля при избора на местоположение. На подземно ниво ще бъде изграден паркинг за 26 автомобила. Освен спортна зала с 360 места, построена според всички норми и изисквания, включително и достъп за хора в неравностойно положение и два аварийни изхода, залата ще има собствен фитнес център, заведение и съблекални.

Конструкцията на спортното съоръжение, за което ще бъдат отпуснати 2,3 млн. лева, е стандартна и компактна с цел нейната 100-процентова експлоатация. 

От спортните клубове на община Сандански изказаха своята подкрепа и адмирации към кмета Кирил Котев, че град като Сандански, с будни и спортуващи млади хора, заслужено вече ще имат място за изява и спорт.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
  1. даскал
    Това си е физкултурен салон !
  2. даскал
    Това си е физкултурен салон !
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини