Екстрадират утре от Дания в България заподозрения за убийството в Цалапица

Снимка: istok
Снимка: istok

Утре екстрадират Рангел Бизюрев, заподозрян за убийството на 24-годишния Димитър Малинов от Цалапица. Това научи NOVA от източници от разследването. Бизюрев беше задържан в Дания преди четири месеца. Според близките на Димитър той е физическият убиец на младия мъж.

В изпълнение на Европейска заповед за арест, изпратена от Окръжна прокуратура-Пловдив до съдебните власти в Кралство Дания, на 20 март 2024 г. на съдебните власти в България ще бъде предаден обвиняемият Рангел Бизюрев. Той ще бъде доведен на летище „София“ от екип на Главна дирекция „Охрана“ към Министерството на правосъдието. 

30-годишният мъж е привлечен като обвиняем задочно от Окръжна прокуратура-Пловдив за това, че на 20.07.2023 г. в с. Цалапица, обл. Пловдив, умишлено е умъртвил 24-г. Димитър Малинов, като убийството е извършено с особена жестокост – престъпление по чл. 116 ал. 1, т. 6 пр. 3 вр. чл. 115 от Наказателния кодекс. След повдигане на обвинението той бе обявен за издирване, а на 29 ноември 2023 г. е задържан в град в Кралство Дания. Тамошните власти го предават на България след  решение на две съдебни инстанции – на Градски и на Върховен съд, като решението на Върховния съд е окончателно. 

Окръжна прокуратура-Пловдив ще внесе искане в съда за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него след привеждането му в сектор "Арести".

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини