Президентът връчи папката с мандат за съставяне на правителство на Мария Габриел

Снимка: Стопкадър, NOVA
Снимка: Стопкадър, NOVA

Президентът Румен Радев връчи папката с мандат за съставяне на правителство на първата политическа сила ГЕРБ-СДС. Той беше получен от кандидата за министър-председател Мария Габриел.

"Приемам мандата от името на ПГ на ГЕРБ-СДС с чувство на отговорност за това, че България има нужда от стабилност въз основа на ясни принципи, на ясна отговорност и на равнопоставеност на тези, които решаваме съдбата на България. Затова моля да споделим още няколко неща с Вас", каза доскорошният външен министър Мария Габриел, след което държавният глава помоли медиите да напуснат залата.

В залата на „Дондуков" присъства и съпредседателят на „Продължаваме Промяната" Кирил Петков.

През дните на преговори между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ нямаше яснота за това как протичат те и какво се случва с въпроса с ротацията. Късно снощи обаче от ГЕРБ-СДС обявиха, че ще върнат празен мандат, ако днес до 12:00 ч. не се разберат с ПП-ДБ. Те пък призоваха лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов да се намеси и партията да не прибързва с решението си, за да не тласка страната в нестабилност и нови парламентарни избори.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини