Стана тя, каквато стана! Футболните хора си заслужават президента на БФС, а той е Георги Иванов-Гонзо

Стана тя, каквато стана! Футболните хора си заслужават президента на БФС, а той е Георги Иванов-Гонзо

След 3 години заявки за промяна от Димитър Бербатов и екипа му, както и от много футболни клубове, недоволни от управата на БФС, всичко изтече днес в канала. Оказа се, че промяната не е толкова желана, а статуквото все пак устройва повечето от футболните делегати. Защото новият президент на Българския футболен съюз е Георги Иванов-Гонзо, който пък в последните години се превърна в един от най-верните хора на управлявалия 18 години Борислав Михайлов.

Има една мъдра приказка - всеки народ си заслужава управниците! Преведено за нашия случай - клубовете си заслужават управата! Спомням си още една култова реплика на един наш държавник: Щом аз съм й вицепремиер, егати и държавата!

И няма как да не възкликна: Егати БФС-то, щом Георги Иванов-Гонзо му е президент?! Ако не за друго, то поне за това, че има сериозни съмнения дали е завършил средно образование.

А същият този Георги Иванов беше избран още след първия тур на гласуването по време на извънредния днешен Конгрес. Победителят получи 235 от гласовете на делегатите, които дадоха своя вот по време на извънредния Конгрес на БФС. Гонзо се нуждаеше точно от толкова гласове.

Неговият подгласник стана считаният за фаворит Димитър Бербатов. Той получи 181 гласа. Така Бербатов, който водеше 3-годишна битка за поста, отново не успя да застане начело на българския футбол, като този път не стигне дори до балотаж.

В последните години футболът ни е на дъното, но това обслужва хора, които искат БФС да се управлява от хора, които бяха близки с Борислав Михайлов, като Михаил Касабов и Георги Иванов. Тези хора днес доволно потриват ръце. Защото вятърът на промяната пак подмина сградата на БФС. Както е и в държавата, ако трябва да сме честни. Кучето си лае, керванът си върви - и в БФС, и в държавата, и в много други структури, където от години са се окопали едни и същи хора, както е и в прокуратурата например - отиде си Гешев, дойде заместникът му Сарафов. Промяна ли? Да, ама не. В това няма как да повярват дори наивниците. 

"Обещавам честност и работа. И дано се класираме за световното първенство през 2026 година", сподели след победата си Георги Иванов-Гонзо.

А дано... Ама надали! Освен да дойде на помощ изкуственият интелект...

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини