Кинопанорама на Стилиян Иванов в родния му Сандански

Стилиян Иванов
Стилиян Иванов

Сандански ще представи филмите на бележития си съгражданин, както назовават родения там режисьор Стилиян Иванов. На 31 март, неделя, от 10 до 17 часа, в Епископската базилика за жителите и гостите на града ще бъдат прожектирани някои от знаковите му ленти. А от 19 часа в Изложбената зала на Дома на културата ще се организира среща с създателя, който пътува за Атина за работата по следващия си документален филм, този път за гръцката художествена гимнастика.

“Всеки научава това, което е квалифициран да научи. Да слушаме себе си е същинското себепознание. Предоставяме ви една неповторима киновечер, един киномаратон с творчеството на нашия изтъкнат съгражданин, подарил ни свои творби за знание, размисъл и антични учения", пишат организаторите на събитието.

Филмите ще се прожектират със субтитри на английски език.

От 19.00 до 21.00 ч той ще отговаря на въпроси, свързани с лентите, които ще бъдат показани. Ще разкаже как ние наследниците на траките трябва да се гордеем и да градим бъдещето си - филмът "Траките". Защо Нешка Робева прави "Изповед с болка". Кои са "Поклонници на светлината", истината за "Дервишите", "Изповед в стихове", "Орфей и Златното руно", приказка ли "Приказката за вярата", още за "Ванга", като този филм ще бъде със субтитри на руски език. Режисьорът ще разкаже също кога и как ще се намери бюджет за филма "Спартак", който ще се заснеме и може да промени тотално имиджа на Сандански в световен мащаб.

Източник: 24 часа 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини