Протест и бдение на миряни пред Светия Синод заради избора на митрополит на Сливен

Снимка: Стопкадър, NOVA
Снимка: Стопкадър, NOVA

Протест в деня, в който Синода решава дали да допусне двамата кандидати, избрани от епархийските избиратели в Сливен, до финалния етап за нов митрополит на Сливен. 

Ситуацията в Българската православна църква е патова. Защото на предишното си заседание митрополитите промениха начина за гласуване и така направиха вота на избирателите невалиден, съобщава NOVA.

Последваха протести. Накрая от 12 митрополити - шестима са „за” новите правила, останалата половина са против. Сега трябва да се реши дали утре ще се избира нов митрополит по новите или по старите правила.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини