Спортните таланти на Банско с медали и купи и в кикбокса, и в зимните спортове

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
На провелото се държавно първенство по кикбокс в стил лоу-кик Клуб „Хоук-Банско“ спечели три сребърни медала. Най-добрите състезатели на клуба направиха дебют в този стил.
 
Катрин Гемкова нямаше съперници в своята категория и се наложи да играе в по-горна категория срещу състезателка, по-тежка от нея с 20 кг, поради което остана на второ място. Мартин Димитров победи фаворитите в категорията си още в първите две срещи, контузия обаче го спря да играе на финала и остана втори. Отлично се представи Мария Котиркова, която спечели сребърен медал в категория до 48 кг, а Стилян Бояджиев също записа победа, но отпадна преди разпределението на медалите.
 
Треньорът Николай Кехайов е изключително доволен от представянето на своите състезатели в първото състезание в стил лоу-кик, който е един от най-тежките в кикбокса.
 
По същото време на писта „Стената“ в Пампорово се проведоха гигантските слаломи за едноименната купа за най-малките скиори от цялата страна. В надпреварата състезателите на ски клуб „Юлен“ бяха сред наградените в челната шестица. Никола Замфиров победи при 8-годишните момчета и в дата състезателни дни, а в групата на 10-годишните момичета Велина Панчева триумфира с победа във втория гигантски слалом. Златен медал за Андрей Замфиров и сребърен за Александър Муса при момчетата до 10-годишна възраст.
 
В групата на 12-годишните Никол Иванова спечели две втори места, Михаела Милева се класира на четвърто място, Илияна Вълканова на пето място сред момичетата. Златен и сребърен медал за Андрей Самарджийски в оспорваната двудневна надпревара, сребро и бронз за Рони Муса, а с медали за пето и шесто място в класирането се окичиха Никола Балевски и Мирослав Керанджиев.
 
Зимният център в Родопите за първи път прие и всички стартове от програмата на Българския олимпийски комитет. Над 430 деца се изявиха в сноуборда, биатлона, алпийските ски и ски бягането.
 
Състезателите от клубовете на Банско се отличиха с призови места в почти всички снежни спортове. Биатлонистите на „Банско 2019“ сe завърнаха с 4 отличия, като при момичета до 10 години първото място завоюва Иванина Габерова, трето място - за Ива Трайкова, а при 12-годишните Лъчезара Попдимитрова спечели третото място. При момчетата се състезава Иван Котирков, който се изкачи на второто стъпало на почетната стълбичка.
 
В сноуборда Малена и Биляна Замфирови (Юлен) се наредиха на първо и второ място при 15-годишните момичета. Призове в гигантския слалом на фестивала спечелиха Лилия Хаджистоянова (Юлен) с второ място при момичета до 14 г., а Елена Главчева (Юлен) победи при 16-годишните. В групата на 14-годишните момчета Йордан Стойчев (Юлен) спечели второто място.
 
Българският олимпийски комитет връчи специални призове за заслуги в организацията и развитието на олимпийския зимен фестивал през годините на 18 треньори и деятели, сред които Ирина Никулчина, носителка на бронзов медал от Олимпиадата в Солт Лейк Сити през 2002 г. и настоящ треньор на биатлонистите на Банско.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини