Френската компания AKWEL отваря завод за автомобилни части в Стара Загора, търси 400 работници

Снимка: divident.eu
Снимка: divident.eu

Френската компания за производство на автомобилни части AKWEL стартира свое производство в Стара Загора. Заводът се намира южно от кв. Железник, на мястото на някогашния хипермаркет „Практикер“ в Стара Загора, съобщава divident.eu.

Собствениците от френската компания са закупили сградата и в момента са в процес на монтиране на нови машини и наемане на работна ръка. Основно се търсят хора с техническо образование, машинни оператори, хора, които ще могат да влязат в производствения процес. По данни на Община Стара Загора в Аквел Стара Загора ще бъдат наети 400 души.

Компанията кандидатства за инвеститор „Клас А“. Постепенно ще се увеличават наетите хора. Това е първото производство на AKWEL в България. АКВЕЛ Стара Загора (България)“ ЕООД е част от френската група AKWEL.

Групата е създадена през 1972 г. и понастоящем има 9500 служители в 37 индустриални производства и 7 представителства в 21 държави на 5 континента по света.
Тя  произвежда следните продукти за автомобилната индустрия: охлаждащи механизми, включително прилежащите им тръби, клапани и сензори; подобрения в използването на горива – клапани за регулация на разхода, обратни клапани, сензори за температура и налягане; подобрения за спирачната ефективност на автомобила – механизми за управление на негативното въздушно налягане при управлението на волана; въздуховоди – турбовъздуховоди и тръби за мръсни газове; подобрения в утилизирането на масло – глави на цилиндри, намаляващи изпарението на масло; чистачки – резервоари за чистачки и помпи; системи за намаляване на вредното въздействие върху околната среда;механизми в автомобилните врати.

Сред клиентите на групата са автомобилни производители като: Mercedes, BMW, Nissan, Citroen, Volvo, Jaguar, Land Rover, Mitsubishi, Mini, Ford, Daimler Truck, Peugeot и други.
„За нас е важно, че такава голяма, утвърдена компания предпочете Стара Загора. Съдействахме им при намиране на мястото за производство. Разширяването на производството на AKWEL в Стара Загора е продиктувано от нарастване на поръчките от страна на клиентите им.“, каза за Divident.EU началникът на отдел „Инвестиции“ в Община Стара Загора Росица Райкова.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини