Струмяни се поклони пред саможертвата на героите, изковали свободата ни

Симка: Стоян Петков
Симка: Стоян Петков
Тържествата за 146 години от Освобождението на България от турско робство събраха вчера ученици, учители, общинско ръководство, партийни представители, членове на пенсионерски клубове, читалищни дейци, служители на социалните центрове, десетки жители и гости на община Струмяни. Всички те за поредна година отдадоха почит пред паметта на хилядите знайни и незнайни герои, дали живота си за освобождението на отечеството ни.
 
Празничната церемония се проведе на площада в с. Микрево, като започна с издигане на българското знаме под звуците на химна на Република България – „Мила Родино“, в изпълнение на духов оркестър и поднасяне на венци пред паметниците на геройски загиналите за Освобождението.
 
Патриотични стихотворения и песни по повод тази значима дата за България, изпълниха деца от ДГ “Патиланци“ и ученици от СУ „Св. Паисий Хилендарски“ с. Микрево, както и читалищни дейци.
 
Възпоменателната церемония продължи с шествие и полагане на венци пред паметника в градската градина на село Микрево, община Струмяни.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини