Банско подкрепя базара с мартеници на хората от Защитените жилища

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Потребителите на социални услуги от Защитените жилища в Банско и тази година подредиха пъстър мартенски базар, на който продават изработените собственоръчно от тях мартеници и сувенири за най-любимия пролетен празник Баба Марта.

Днес той беше открит на централния площад пред сградата на читалището, а първите посетители и клиенти бяха кметът на община Банско Стойчо Баненски, заместниците му Сашка Въчкова, Георги Доневичин и Магдалена Юсева, и секретарят Иван Докторов. Те поздравиха сръчните и работливи хора от социалната институция и техните трудови терапевти за създадените от тях красиви символи за първия пролетен месец.

По традиция жители и гости на града не пропускат възможността да си купят уникалните ръчно изработени изделия, защото по този начин подкрепят хората в нужда и им дават усещане за значимост и заслужено място в обществото.

Базарът ще бъде пред сградата на Народно читалище "Никола Вапцаров - 1894" всеки ден до 1-ви март във времето от 11:30 до 17:30 часа.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини