ДПС избира ново ръководство, близо 1000 делегати се събират в София

Делян Пеевски, снимка: ДПС, Пресцентър
Делян Пеевски, снимка: ДПС, Пресцентър

За първи път в 34-годишната си история в събота ДПС ще остави едноличния модел на управление. Днес близо 1000 делегати пристигат в София, за да изберат новото ръководство на партията. 

Новата формула за управление зададе неговият създател и почетен председател Ахмед Доган в началото на годината. Тогава той предложи партията да има не един, а двама лидери. И ги назова по име - Делян Пеевски и Джевдет Чакъров, и двамата дългогодишни депутати.

Че движението ще послуша почетния си председател да избере Пеевски и Чакъров начело, е почти сигурно. Това вече направи Младежкото ДПС на 10 февруари, когато си избра съпредседатели начело - Танзер Юсеинов и Ибраим Зайденов. Зайденов е сред новите лица на ДПС в Благоевградско. Той е първи мандат общински съветник в областния център, извън политиката управлява успешно счетоводна къща. 

Очаква се днес Ахмед Доган да направи видеообръщение към делегатите. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини