Помагат в домашна среда на повече от 80 пенсионери и хора с увреждания в Банско и Добринище

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско

Резултатите от проекта "Грижа в дома в Община Банско” бяха представени в града под Тодорка.

Общата цел на проекта е подобряване на качеството на живот и възможностите за социално включване на хората с увреждания и възрастните хора чрез осигуряване на мрежа от услуги в домашна среда и изграждане на материален и кадрови капацитет за предоставянето им. Неговото изпълнение започна през март 2023 г. и ще продължи до юни 2024 г.

Сашка Въчкова – зам.-кмет на община Банско, посочи, че това е един от проектите, чрез които общинската управа помага на хората в затруднено здравословно и социално положение. Преди този проект Община Банско е изпълнила четири подобни, което е допринесло за натрупване на административен капацитет и богат опит, а това води до добри резултати и удовлетворение на гражданите, подчерта тя.

Ръководителят на проекта Цветанка Обецанова докладва, че при предвидена целева група от 66 възрастни в невъзможност за самообслужване и хора с увреждания броят е нараснал над 80 потребители от Банско и Добринище. За тях полагат грижи социални работници, медицински специалисти, психолози, домашни помощници, масажист и шофьори.

Заетите в дейностите по проекта споделиха постигнатите резултати, които надминават заложеното като специфични цели, свързани с подкрепа на възрастни и хора с трайни увреждания в домашна среда. Това е постигнато чрез добра координация на участниците в проекта, благодарение на която нуждаещите се хора получават не отделни услуги, а комплексна грижа, обобщи Йорданка Цакова – началник отдел „Хуманитарни дейности“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини