Кметовете на села в Гърменско със заплати от 1365 до 2007 лева

Снимка: istok
Снимка: istok

Общинският съвет в Гърмен одобри основните месечни възнаграждения на кмета на общината и на останалите управници на населени места. Общинският кмет Феим Иса ще получава 3800 лева. При останалите му колеги определящо за възнаграждението е броят население на селата, които управляват.

Затова и най-високата заплата, която прехвърля 2000 лева, е на кмета на най-многолюдното село Рибново - 2007 лева, след него се нарежда колегата му в село Дебрен - 1911 лева. Срещу 1851 лева на месец ще се разписват кметовете на селата Дъбница и Огняново, 1754 лева ще вземат управниците на Долно Дряново и Хвостяне, а 1687 лева - управникът на село Горно Дряново. 1637 лева е месечната заплата на кмета на село Осиково.

По-малко ще се плаща за работата на кметовете на селата Марчево, Скребатно, Балдево, Ореше и Крушево - 1365 лева.   

Кметските наместници на архитектурния резерват ковачевица и на село Лещен ще са с весечни заплати от по 1198 лева.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини