Облаци и дъжд превземат първия ден на новата седмица, температурите не падат

Снимка: istok
Снимка: istok

Днес времето в страната ще бъде предимно облачно. На много места ще има валежи от дъжд, значителни главно в Рило-Родопската област. Вечерта валежите ще започнат за отслабват и спират. В източната половина на страната ще духа силен южен вятър, в западната – слаб до умерен, след обяд ще отслабва. Максималните температури, в повечето райони, ще бъдат между 12° и 17°, в София - около 12°.

В планините ще е облачно с валежи от сняг, под около 1700 метра - от дъжд. Условия за значителни валежи има главно в Рило-Родопската област. Ще духа силен, преди обяд и бурен вятър от югозапад; след обяд ще се ориентира от северозапад и ще отслабва. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 6°, на 2000 метра - около 0°.

По Черноморието ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд. Ще духа силен, временно и бурен южен вятър. Максималните температури ще бъдат между 13° и 17°. Температурата на морската вода е 7°-9°. Вълнението на морето ще бъде 3-4 бала, вечерта ще отслабва.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини