Мъж заля със запалителна течност 2-г. си син и бившата си приятелка, арестуваха го

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay
Жестоко посегателство към майка и детето ѝ в Сливен. Мъж заля със запалителна течност бившата си приятелка и 2-годишния им син. Това се случило, когато жената водила детето към детската ясла. По първоначална информация – след като ги залял, той извадил и запалка в опит да ги запали, но случайни хора се притекли на помощ и го спрели. Нападателят е имал ограничителна заповед да не доближава потърпевшата и въпреки това я е нарушил. Има и редица криминални прояви зад гърба си.

„Случаят е от 9 февруари. Мъжът от село Самуилово е съжителствал известно време с пострадалата. Двамата са разделени, но тъй като обвиняемият я притеснявал, жената поискала ограничителна заповед, която е била на 11 януари от Районния съд в Сливен”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” по NOVA говорителят на Районна прокуратура- Сливен прокурор Катя Стаменова.  

По думите ѝ според ограничителната заповед мъжът не трябвало да се доближава до нея, до дома ѝ и до обичайните места, които посещава на разстояние от 50 метра. „Обвиняемият причакал жената пред  дома ѝ и поискал да отиде с нея до детската ясла. Тя му е отказала, но въпреки това той нахлул в автомобила, с който тя тръгнала. В района на детската градина мъжът извадил запалителна течност и започнал да полива жената и детето, което било на задната седалка. Залял е и вътрешността на автомобила”, подчерта прокурорът.

Случайни минувачи видели случилото се и подали сигнал на спешния телефон 112. „На място веднага е дошъл патрул и мъжът е задържан. Той е на 36 години и е криминално проявен. В момента срещу него има и висящо наказателно производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества”, допълни Стаменова.

Тя обясни, че ще се изиска информация дали мъжът е получил ограничителната заповед срещу него.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини