Горски от ЮЗДП помогнаха за потушаването на голям пожар в национален парк

Снимка илюстративна, фото: ЮЗДП
Снимка илюстративна, фото: ЮЗДП

Служители на Югозападното държавно предприятие се включиха в потушаването на пожар на територията на Национален парк "Централен Балкан".

Сигнал за огнения инцидент е подаден вчера около 11:00 часа. Два екипа на Държавно горско стопанство - Тетевен с два високопроходими автомобила тръгват веднага за оказване на съдействие на огнеборците.

Огънят е засегнал иглолистни култури в местността Климаш. След над четири часа борба с огнената стихия на горските и пожарникарите пожарът е потушен. Стихията е овладяна напълно към 18:30 часа. Огънят обаче е изпепели около 300 дка самозалесили се площи с бял бор, ела, смърч и хвойна.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини