Гимназии и училища в Пиринско разкриват шест нови специалности

Снимка: Pixabay.com
Снимка: Pixabay.com

Гимназии и училища в Пиринско разкриват шест нови специалности. Това стана ясно на проведеното днес заседание на Комисията по заетост към Областния съвет за развитие. 

Професионалната гимназия по икономика "Иван Илиев" в областния център  ще предложи от следващата учебна година професията "Съдебен служител"/специалност "Съдебна администрация"/. Лесотехническата гимназия в Банско пък ще обучава младежи, които след края на образованието си ще бъдат с професия "Техник-механизатор".

Професионално-техническа гимназия в Сандански дава възможност от следващата учебна година да се изучава професия "Техник на електронна техника". Неврокопската професионална гимназия "Димитър Талев" в Гоце Делчев обявява професия "програмист" за допълнителенн план-прием в 11 клас.

Само две средни училища в региона ще разкрият нови професии. Едното от тях е в село Микрево, община Струмяни, където учениците ще учат за социални асистенти. В Средно училище "Йордан Йовков" в гърменското село Рибново откриват професия "Икономист-информатик". 

Тези специалности се разкриват след диалог между РУО, училищните ръководства и бизнеса в съответните градове и населени места. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини