Започна строежът на новата пешеходна алея в парка на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански
Започна изграждането на новия пешеходен маршрут, който минава край зоокъта в парк "Свети Врач" и води пешеходците от манастира „Св. св. Козма и Дамян“ до хотел „Пирин“. За да се осигури безопасността на всички хора и автомобили, ще бъдат премахнати три дървета, които са наклонени и опасни. С реализацията на проекта ще бъде завършен целият пешеходен маршрут в красивия парк на курортния град, който е любимо място за разходка и отдих на жители и гости на Сандански. 
 
Новата алея ще бъде с дължина 1802 метра и е част от околовръстния път. С реализацията на този проект зеленият кът на града ще има нов облик. Ще се изградят нови пешеходни площи, подпорни стени за обезопасяване, ще се укрепи пътното платно, ще се монтира ново улично LED осветление и ще се засадят 160 дръвчета. Проектът е спечелен и с одобрено финансиране чрез Местна инициативна група - Сандански и Фонд „Земеделие“ към Министерство на земеделието и храните.
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини