Вече имаме медицински хеликоптер, машината ще лети в Западна България

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Първият за страната ни медицински хеликоптер кацна днес у нас. Той излетя от Италия в сряда сутрин, като спира за няколко презареждания в Хърватия и Сърбия. Машината се приземи на авиобазата на Гранична полиция.

До края на месеца ще запонат дежурствата, преди това пилотите ще покрият необходимия нальот. Засега полети ще има само в светлата част на денонощието. Първата въздушна линейка в България ще покрива зоната на Западна България.

Хеликоптерът ще транспортира пациенти от една болница към друга. Авиобаза „Враждебна” - там ще се съхранява първата ни въздушна линейка.

В края на юни тази година се очаква да пристигне вторият хеликоптер, а до края на годината - третият.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини