Влак се взриви в Шуменско, има загинали и много ранени

Снимка: Красимир Кънев, bTV
Снимка: Красимир Кънев, bTV

Най-малко четирима души са загинали след като влак с цистерни пропан-бутан и пропилен е дерайлирал и експлодирал край село Хитрино, Шуменско. 

Инцидентът се е случил в 5:30 ч. тази сутрин, шуменската полиция е получила сигнал в 5:42 мин. Взривовете са предизвикали пожари в къщите, които се намират в близост до гарата. Поне четирима са загинали, а над 23-ма души са ранени, заяви комисар Николай Николов от главна дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението".Загиналите са живеещи в къщи в близост до линията Русе-Варна, пише OFF NEWS.bg

Към момента пожарът е овладян. Няма опасност от следващи експлозии, казва той.

Влаковата композиция вероятно е наброявала 17 цистерни. 8 от тези 17 цистерни са обърнати, след като влакът по последна информация е дерайлирал, пише БНТ.

Най-вероятната причина за инцидента е висока скорост, заяви кметът на Хитрино Нуредин Басри. Има разрушени сгради, цялото село е отцепено и тече евакуация, заяви главният секретар на МВР Георги Костов.

Oт шуменската болница потвърждават, че са приети 23 пострадали с изгаряния и счупвания, потвърждава директорът на болницата д-р Атанас Атанасов за bTV.

В селото има остра задушлива миризма, предава кореспондентът на Нова телевизия.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини