Жена от Варненско даде 90 000 лева на представяща се за ходжа 20-годишна

Стоп кадър NOVA
Стоп кадър NOVA

Жена твърди, че е дала 90 000 лева на представяща се за ходжа 20-годишна, която обещала, че ще развали родови проклятия, предаде Нова ТВ. 

Случаят е от град Игнатиево до Варна. Този път има направени парични преводи, които могат да бъдат доказани. Причината е, че потърпевшата пази платежните нареждания. 

Въпросната "ходжа" е признала пред полицията, че е получила около 40-50 хиляди лева от въпросната жена, но като финансова помощ, а не за разваляне на магии.

Потърпевшата е имала здравословни проблеми, като майка ѝ е била на легло, а мъжът ѝ се е отдръпнал. Освен това е имала проблеми с децата си. Затова се свързала с "ходжата". 

"Ходжата" пуснала обяви във Facebook и Instagram и твърди, че разваля магии. Нейната жертва обаче никога не я е виждала на живо. Малина Минчева, която се представя за ходжа Шерифе, и майка ѝ отричат обвиненията.

Така наречената ходжа се рекламира в социалните мрежи и сайтовете за обяви, като твърди, че разваля родови проклятия, помага да се отключи каналът на богатствата, връща любими хора, разваля "зло око" и изгражда огнени защити от магически нападения за цял живот. Работи само онлайн и твърди, че има две секретарки.

Жертвата на Минчева е от София. "Бях отчаяна, нищо не вървеше. Майка ми падна и претърпя тежка операция, с мъжа ми се бяхме отдалечили, децата като че ли също имаха някакви проблеми", казва тя.

По телефона представящата се за ходжа ѝ открила черна магия и родово проклятие и казала, че членовете на семейството били настъпили мъртвешка вода в дома си.

Ходжата обяснила, че има офис София, но не може да се срещне с жената, тъй като много пътува. Открива, че жената има "черна магия" и "родово проклятие". Казала още, че жената ще легне на легло и нито един лекар няма да може да установи какво ѝ е. Ходжата поискала 360 лева за разваляне на магиите. 

20-годишната открива още една магия - на сина на потърпевшата. Трябвало да се набива камилски кокал от Турция, като били нужни 19 950 лева. Накарала жената да ги увие във фолио, да ги прати по куриер и да унищожи документите. Освен тях "ходжата" поискала 17 шоколада и две бутилки уиски. В куриерската фирма жената казала, че изпраща детски играчки за подарък. 

След получаване на парите гадателката поискала още 38 000 лева за избавяне от зли сили. Тогава потърпевшата изпратила и златните си пръстени. От началото на август 2023 г. до началото на януари 2024 г. измамената е направила 31 парични превода, като 29 от тях били на Малина Минчева и два - на Митко Атанасов. 

Общо "ходжата" получила 90 000 лева. 

Очаква се Районната прокуратура във Варна да определи наблюдаващ прокурор и да се започне проверка или наказателно производство по случая.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини