Конкурс събира най-добрите есета за родния край на ученици от община Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански
Конкурс за ученическо есе на тема "Моят род, моето родно място" организират Община Сандански и Археологическият музей в града. Могат да участват ученици от VIII до XII клас от всички училища в общината. 
 
Творбите трябва да се изпратят в електронен вариант до 25 април на е-mail: konkurs.sandanski@abv.bg. Целта на конкурса е да съхрани историята, бита и културата на малките населени места в община Сандански и град Сандански и да се стимулира интерес у подрастващите към родовата памет, корените и семейството, историята и традициите.
 
Най-добрите есета ще бъдат обявени в навечерието на празника на град Сандански, който тази година е на 9 май. Наградите ще бъдат връчени в Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската азбука, просвета и култура и на славянската книжовност - 24 май.
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини