Инфаркт покоси турист край хижа Белмекен в Рила планина, спасители от Банско свалят тялото

Снимка илюстративна
Снимка илюстративна

Инфаркт покоси планинар край хижа "Белмекен" в Рила планина. Починалият турист се е движел в група със свои близки преди фаталния инцидент. Любителите на планинските преходи са се намирали на 15 минути от хижата в район, където е нямало обхват на мобилните телефони. Успели да подадат сигнал чак малко след полунощ в неделя. Рано сутринта днес към мястото на инцидента тръгнали двама спасители от ПСС-Банско - Ивайло Валеов и Иван Баряков. 

"Двамата са опитали да се качат с моторни шейни до хижа "Белмекен" от Костенец, но се оказало невъзможно заради паднали дървета. Заради това са трагнали по друг маршрут покрай язовир "Белмекен". Задачата им е да свалят тялото, тъй като районът, в който е станала трагедията, е недостъпен за автомобили", споделиха колеги на двамата планински спасители от Банско.

Времето днес по високите места е мъгливо и облачно и не е препоръчително туристите да предприемат походи там, казаха планинските спасители и добавиха, че когато е мъгливо, има опасност от изгубване. Много важно е туристите да преценяват физическите си възможности и да не предприемат непосилни за тях преходи в планините, които може да се окажат фатални за тях, както в случая с издъхналия от инфаркт планинар край хижа "Белмекен".

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини