Очакваме по-силен зимен сезон в туризма заради качествени услуги

Снимка: Община Разлог
Снимка: Община Разлог

Имаме все по-качествен туризъм и все повече туристи, което ни поставя на международната карта на предпочитаните дестинации, но трябва да спрем да търсим само негативните новини. Това каза в предаването „Събуди се“ в ефира на Нова телевизия министърът на туризма Зарица Динкова.

„Цените растат навсякъде, услугите не са евтини и туризмът не е евтина услуга, въпросът е да го направим максимално достъпен. Трябва да работим за повишаване качеството на живот на българите, за да си позволяват да ползват повече услуги и именно в тази посока работи правителството ни,“ подчерта още Динкова.

Министърът на туризма допълни, че усилията трябва да са насочени в посока повишаване качеството и богатството на изживяванията, както и да показваме богатството и историята на България и на по-малките населени места.

Министър Динкова подчерта, че тенденцията от лятото за растеж на българския туристопоток продължава и през зимния сезон. „За момента, през декември имаме близо 5% повече туристи в сравнение с 2022 г. Имаме ръст през зимата и на чуждестранните туристи. През декември туристите ни от Турция са с 22% повече, италианските са почти с 50% повече в сравнение с предходния декември“, подчерта министърът на туризма.

Тя изтъкна и факта, че влизането на страната ни в Шенген по въздух и вода ще съкрати проверките по летищата с между 20 и 30 мин. А след среща с туристическите ни аташета в Германия, Турция и Полша обратната връзка, които получаваме от местните туристически организации са изключително позитивни.

По повод Стратегията за развиване на вятърната електроенергия в моретата, министър Динкова отбеляза, че е необходимо да има баланс между прогреса и запазването на традиционните ни предимства. “Възобновяемите енергоизточници в никакъв случай не трябва да са в ущърб на природата, на прекрасния черноморски пейзаж или ущърб на поминъка на местните хора“.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини