Нова група дава заявка да диктува дневния ред на ОбС-Благоевград, ще бъде коректив на Байкушев

Нова група дава заявка да диктува дневния ред на ОбС-Благоевград, ще бъде коректив на Байкушев

Благоевградските общински съветници от ГЕРБ и СДС се обединяват в обща група в местния парламент. Тя вероятно ще се разраства, тъй като се очаква да приеме и парламентаристи от други партии и коалиции. Ако това се случи, новосформираната група ще бъде с най-голямата тежест в Общинския съвет, като ще остави на второ място по брой хора групата на Радослав Тасков.

Обединението ще работи по основните проблеми на областния център – ще търси решения за паркирането в центъра на града, изграждане на индустриална зона, привличане на инвестиции, чистотата на въздуха, подмяната на водопроводната мрежа в централна градска част.

Групата се заяви като коректив на кмета Методи Байкушев и Общинска администрация. Но не и като опозиция на всяка цена. Защото добрите идеи и действия за развитието на града и общината трябва да се подкрепят. Но тези, които не са в обществен интерес, ще намерят отпор в представителите на новосформираната група в местния парламент. 

В новата група са четиримата съветници от ГЕРБ - Антоанета Богданова, Калоян Калоянов, Давид Петров, Ана Георгиева, както и колегите им от СДС - Мирослав Чолев и лидерът на партията Мария Гошева. Очаква се поне още трима-четирима съветници да образуват общ блок с тях и да станат незаобиколим фактор в ОбС.

Повечето от тях са опитни съветници с по един-два мандата зад гърба си, които обаче не отвориха дума да коментират защо през всичките години назад нито един от поставените днес проблеми на града не е решен. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини