Джина Лолобриджида: Любовта е най-добрата козметика

Джина Лолобриджида
Джина Лолобриджида

Една година без великата италианска актриса Джина Лолобриджида. Тя е жена, ухажвана от кралски особи, покорила Холивуд, снимала се с икони като Хъмфри Богарт и Франк Синатра. През 50-те и 60-те години на миналия век Джина лолобриджида е безспорна международна звезда. Освен филмовата си кариера тя последва страстта си към фотографията и скулптурата, превръщайки ги в друга своя кариера.

Родена в Субиако, хълмист град близо до Рим, тя прекарва тийнейджърските си години, избягвайки военните бомби с трите си сестри, майка си и баща си, производител на мебели. Докато Италия се изкопава от развалините на войната, сладострастната La Lollo е призована да поеме по бляскав път.

През своята кариера Лолобриджида играе заедно с най-известните и желани мъже, включително Ерол Флин, Бърт Ланкастър, Антъни Куин, Юл Бринър, Франк Синатра и Рок Хъдсън, и е режисирана от величия като Карол Рийд и Кинг Видор. Днес тя е сред последните живи, останали от златните години на Холивуд.

Три години след като горещата италианка пристига в Холивуд през 1950 г., нейната звезда изгрява във филма Beat the Devil, режисиран от Джон Хюстън, по сценарий на Хюстън и Труман Капоти и с участието на Хъмфри Богарт, който казва, че това момиче е направило “Мерилин Монро да изглежда като Шърли Темпъл”.

Отиде си от този свят на днешната дата миналата година.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини