Служители на Спешна помощ в София плашат с гладна стачка заради рязане на бонуси

Служители на Спешна помощ в София плашат с гладна стачка заради рязане на бонуси

Служители на Центъра за спешна медицинска помощ в София излизат на протест и щафетна гладна стачка. Те обвиняват директора на центъра, че ги лишава от допълнително възнаграждение на база на "анонимни доноси". Протестът е организиран от синдикат "Защита"

„Стачката е продиктувана лично от мен и е заради прекомерните наказания на всички колеги”, обясни в ефира на „Здравей, България” председателят на синдикалната секция на Спешна помощ към Синдикат „Защита” Валери Кузманов.

„Информирахме министъра, направихме среща при него. Той за пореден път се държа неадекватно. Беше му доста смешно и с жена му са се смели цяла вечер, че сме обявили гладна стачка”, допълни Митов. По думите му здравният министър Хинков е безполезен.

"Директорът д-р Георги Гелев упражнява тормоз над медиците от Спешна помощ. Напълно неоснователно се налагат санкции на служители и се лишават несправедливо от бонуси, които трябва да получат за Нова година. Този директор се държи арогантно и не зачита законите. 200 човека липсват в ЦСМП. Ако няма разрешение до утре след обяд, започва гладна стачка във всички спешни центрове", допълни Митов.

В петък е имало и среща със здравния министър. След нея инспекторатът към ведомството започва проверка. От Центъра за спешна помощ се въздържат от коментар до приключване на проверката.

Източник: NOVA

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини