Отровиха руската журналистка Зоя Коновалова

Снимка: Telegram
Снимка: Telegram

Зоя Коновалова, главен редактор на Държавната телевизионна и радиотелевизионна компания "Кубан", е намерена мъртва в Краснодар, съобщиха от телевизията. От съюза на журналистите на "Кубан" заявиха, че причината за смъртта е отравяне. Местни издания пишат, че е намерено и тялото на бившия съпруг на журналистката, пише RTVI, цитирана от "24 часа".

"Зоя Коновалова, ръководител на интернет групата на ГТРК "Кубан", почина. Нашата колежка беше на 48 години", се посочва в съобщението на телевизионния канал.

В него се отбелязва, че Коновалова е работила в Москва в печатни медии и PR-структури, била е кореспондент на радиостанциите "Маяк" и "Юность". През 2003 г. се премества в Кубан, където работи като кореспондент, а по-късно редактор и водещ на "Вести.Кубан", излъчващ по "Екатеринодар", ръководи редакцията на новините в "Първо радио", оглавява дирекцията за информационно излъчване на "Кубан 24", а по-късно и новинарския отдел на портала "Юга. Ru"; бил е главен редактор на "Живая Кубан".

"През последната година Зоя Лвовна оглавяваше нашата интернет редакция. Тя има петнадесетгодишна дъщеря и син. Изказваме съболезнования на семейството и приятелите" - допълват в ГТРК "Кубан".

Съюзът на журналистите на Кубан съобщи, че телата на Коновалова и "мъж, чиято самоличност се установява от правоохранителните органи", са открити в частна къща вечерта на 5 януари. Според местния портал "93.RU" заедно с Коновалова е намерен мъртъв и бившият ѝ съпруг.

"По предварителни данни причината за смъртта е отравяне", се казва в изявление на Съюза на журналистите.

При огледа на телата не са открити видими телесни повреди. В момента се води разследване. По предварителни данни журналистката може да е починала заради наркотици. 

Проектът "Сапа Юг", позовавайки се на свои източници, съобщава, че на мястото, където са открити телата на Коновалова и нейния спътник, е намерена торбичка с неизвестно прахообразно вещество.


Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини