Голям Гришо! Страхотен старт на годината за най-добрия ни тенисист, спечели турнира в Бризбейн

Григор Димитров, снимка: Гонг.бг, архив
Григор Димитров, снимка: Гонг.бг, архив

Българският №1 в тениса - Григор Димитров, ликува напълно заслужено с титлата на турнира по тенис в Брисбейн, Австралия, от сериите АТП 250 с награден фонд 661 585 долара.

Вторият в схемата българин надделя над номер 1 Холгер Руне от Дания с 7:6 (5) и 6:4 за 1:47 часа игра след страхотно представяне.

Димитров игра за 18-и път на финал на АТП в кариерата си и спечели деветата си титла. Това е първата му титла след 2017 година.

По този начин Гришо прави много силен старт на новата година.

Двубоят на финала предложи изключително качествен тенис за зрителите. Първият сет премина без пробиви, а в тайбрека Григор беше убедителен. Единственият пробив във втория сет дойде в шестия гейм в полза на Григор и се оказа решителен за крайния изход.

По пътя към финала с Руне Григор Димитров победи Анди Мъри, Даниел Алтмайер, Ринки Хияката и Джордан Томпсън.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини