Спецчасти и жандармерия спряха мешере в Горна Оряховица

Спецчасти и жандармерия спряха мешере в Горна Оряховица

Незабавни действия на спецчасти, полиция и жандармерия са предотвратили организирано мешере между две фамилии от Горна Оряховица и Русе.

То е трябвало да се състои в Горна Оряховица, но разрастването на конфликта е било предотвратено, предаде агенция "Фокус".

Сигнал за планираното в кв. "Калтинец" мешере е получен вчера по обяд в полицията. Незабавно сигналът е бил отнесен към Областната дирекция във Велико Търново.

Органите на реда са разположили постове от полиция, жандармерия и специализираните полицейски части, служители на районното управление и на съседните структури на областната дирекция на входа на Горна Оряховица. В резултат на това насочилите се към Горна Оряховица над 30 автомобила от Русе не са били допуснати да влязат в града и е предотвратено разрастване на евентуален сериозен конфликт.

В автомобилите е имало около 50-ина души. Те са отведени в полицейското управление за даване на сведения, съставени са им предупредителни протоколи.

Жителите от Горна Оряховица, участвали в разпрата, също ще бъдат разпитани. У един от тях е намерен и иззет автомат. Притежателят му е задържан за 24 часа. По случая е образувана преписка. Организирано е полицейско присъствие в проблемните квартали на Горна Оряховица до отпадане на необходимостта.

Мешерето е традиционна правораздавателна практика в някои ромски общности. Състои се от членове на общността и представлява своеобразен трибунал, свикан по конкретен повод.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини