Съветниците в Разлог приеха план-сметката за сметосъбирането и осигуряването на чистотата

Съветниците в Разлог приеха план-сметката за сметосъбирането и осигуряването на чистотата
Общински съвет-Разлог взе важни решения на своя сесия вчера. Във връзка с разходите за предоставяне на услугите по чл. 62 от Закона за местните данъци и такси, местният парламент одобри план-сметка за 2024 година за всяка дейност, включваща необходимите разходи за сметосъбиране и извозване на битови отпадъци, депониране, почистване на територии за обществено ползване и осигуряване на съдове за съхранение на битови отпадъци.
 
Общинските съветници приеха в план-сметката да бъдат включени разходи за поддържане на чистотата на уличните платна, площади, алеи, паркове и други територии от населените места и селищните образувания в общината, предназначени за обществено ползване, събирането на битови отпадъци и транспортирането им до инсталация и съоръжение за третирането им, осигуряване на съдове за събиране на битовите отпадъци, както и третиране на съответните. В дейността попадат също проучване, проектиране, изграждане, поддържане, експлоатация, закриване и мониторинг на депата за битови отпадъци и/или други инсталации и съоръжения.
 
На база редица фактори, свързани с изменението на нормативни актове, уреждащи работата на Общинска администрация, с приетия нов план за интегрирано развитие на Община Разлог за периода 2021 - 2027 година и извършен функционален анализ на администрацията, съветниците приеха предложението на кмета инж. Красимир Герчев за оптимизиране числеността на Общинска администрация.
 
С цел осигуряване съответствие на структурните звена в администрацията с функционалните задължение и отговорности на работещите в тях, подобряване координацията и повишаване ефективността на работа числеността на служителите се оптимизира до 144 души.

 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини