Съветникът Д. Урдев към колегите си: Шампиони сме по скачане в скута на всеки нов кмет, опозиция съм на всичко, което е срещу интереса на хората

Димитър Урдев
Димитър Урдев

Емоционално изказване направи общинският съветник Димитър Урдев от трибуната на днешната редовна сесия на местния парламент в Благоевград. Думите му бяха провокирани от „шушукането“ по негов адрес от страна на общински съветници и служители в Общинска администрация, които упорито се опитват да му припишат ролята на утвърдила се опозиция на кмета на Благоевград.

„Не знам точно кои от вас се определят за управляващи, но да, аз съм опозиция. Искам първо да подчертая, че имам позиция и я изразявам свободно. Защото смятам, че така трябва да бъде. А дали съм опозиция? Да, опозиция съм на всички досегашни практики, които доведоха до сегашната тежка финансова ситуация на Община Благоевград. Нали точно с това оправдаваме опитите за вдигане на данъци и такси. Опозиция съм на тези служители в Общинска администрация, които години наред са проспали случващото се с публичните средства и носят своята отговорност за това катастрофално финансово състояние“, заяви Димитър Урдев.

Той посочи, че е опозиция на тези, които къде законно, къде полузаконно, къде незаконно са прехвърляли средства от сметка в сметка, за да изпълнят прищевките на някого. Опозиция е и на тези от администрацията, които освен трудови възнаграждения получават и допълнително такова по различни проекти, за което Общината е санкционирана с огромни средства.  

„Опозиция съм и на тези от администрацията, както и на немалко общински съветници, които се бяха самоназначили на граждански договори в общински фирми и структури. Опозиция съм на тези в Общинска администрация, които за пореден път се опитват да ни пробутат да вземем незаконни решения в ОбС“, каза още той.

Общинският съветник увери, че ще е опозиция и на тези свои колеги, които вярват, че управител на общинско дружество или общинско предприятие, или назначаване на служители в тях, трябва да става с пазарлъци помежду им или с кмета на Благоевград, или срещу получаване на някакви допълнителни облаги, а не това да става на база качествата на кандидатите.

„Опозиция съм и на тези колеги, които до вчера не даваха възможност за изказвания на граждани, но днес вече са управляващи. Да, колеги, признавам ви, олимпийски шампиони сме повратливост и скоростно скачане в скута на всеки нов кмет. Опозиция съм на всички, които се опитват сметката на всичко изброено по-горе да я платят отново гражданите на Благоевград. Уважаеми колеги и служители в Общинска администрация, наистина ли вярваме, че като гръцка богиня ще се изкъпем и отново ще бъдем морално девствени? Наистина ли го вярваме?“, зададе този риторичен въпрос в края на изказването си съветникът Димитър Урдев.

Той пожела на колегите си да участват в комисии и заседания добре подготвени, а не като ученици, забравили да напишат домашните си. И когато някой подвежда кмета и тях самите, да реагират отговорно. Защото хората очакват това от общинските съветници.  

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини