Свалят знамето на Сърбия от зала 22 септември в Благоевград

Свалят знамето на Сърбия от зала 22 септември в Благоевград

Група граждани са внесли подписка в Общинския съвет с искане да се свали националния флаг на Република Сърбия от фасадата на зала "22 септември" в Благоевград. Те са категорични, че не може чуждо знаме да се вее в града наред с родния трибагреник. Предложението им е подкрепено с подписите на над 250 благоевградчани. Според тях не може пред сградата на Общинския съвет да се вее чуждо знаме. Все едно да има събски флаг и пред парламента, недопустимо е, твърдят те. 

Сръбското знаме е там от откриването на почетното консулство на Република Сърбия през месец май тази година. 

"Може би с право негодуват, че на фасадата на сградата в центъра на града има чужд флаг. На председателски съвет е изготвен проект за решение, който трябва да се гласува утре на редовната сесия от общинските съветници. Те ще вземат окончателното решение", заяви председателят на ОбС - Радослав Тасков.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини