Верижна катастрофа взе 10 жертви в Турция, близо 60 са ранените

Снимка: iStock
Снимка: iStock

Десет души загинаха, а 57 са ранени при верижна катастрофа в северозападния турски окръг Сакария, съобщи Анадолската агенция, цитирана от NOVA.

В катастрофата на магистрала "Северна Мармара" в посока Истанбул, са участвали седем превозни средства, включително три автобуса и камион. Причините за пътнотранспортния инцидент не са известни засега.

На място са пристигнали жандармерия, пожарникари, медицински екипи и представители на Дирекцията за управление при бедствия и извънредни ситуации.

Валията на Сакария Яшар Карадениз каза, че по предварителна информация 10 души са загинали, а 57 са ранени при катастрофата, като седем от тях сериозно. Част от тях са настанени в болница.

Работата по отстраняване от пътя на автомобилите, участвали в катастрофата, продължава. Движението по магистралата в посока Истанбул е спряно. Прокуратурата на окръг Сакария е започнала разследване на катастрофата.

Министърът на правосъдието Йълмаз Тунч каза, че за разследването са назначени трима прокурори, които работят под ръководството на заместник-главния прокурор.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини