Плувецът Петър Мицин е Спортист №1 на Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански
Емоционална и тържествена вечер, посветена на най-добрите спортисти, събра изявени имена в спорта, които със своите успехи, усилия и труд прославиха и прославят град Сандански, непрекъснато се развиват и печелят успех след успех. Кметът на община Сандански - Атанас Стоянов, поздрави всички в залата за смелостта, енергията и успехите, с които се гордеят жителите на общината. Тази вечер тези успехи се превърнаха в празник и най-добрите бяха наградени.
 
Спортист на 2023 г. е Петър Мицин от Плувен клуб "Вихрен", който стана световен рекордьор на 400 м. свободен стил, завоюва първите места на Световното първенство за юноши и Европейското първенство до 23 г., световен и държавен рекордьор на 400 м. свободен стил и носител на наградата "Спортен Икар" 2023 г. Второ място спечели Божидар Джоров от Спортен клуб по борба "Би Риал", който постигна забележителни успехи и първи места на ДЛП за юноши и пето място на Европейското първенство, юноши. На трето място се нареди плувецът от Плувен клуб "Сандански" - Радостин Кръстев, който завоюва първо място и постави Световен рекорд в книгата на Гинес на 500 м. и пето място на Световното първенство в ледени води, Франция.
 
ПРЪВ СРЕД РАВНИ И ТРЕНЬОР НА ГОДИНАТА СТАНА НИКОЛАЙ ВАКАРЕЕВ - ПЛУВЕН КЛУБ "ВИХРЕН". Втори - Янко Ханджийски - Спортен клуб по борба "Би Риал", а трети - Божидар Граматиков - Плувен клуб "Сандански". При децата до 15 години, първо място спечели Владимира Цулева от Плувен клуб "Сандански", второ - Леонид Захарядис - Спортен клуб по борба "Би Риал" и трето - Яна Ангелова - Плувен клуб "Вихрен". С титлата "ОТБОР НА 2023 г." се окичиха Плувен клуб "Вихрен". Втори станаха Спортен клуб по борба "Би Риал", трети - Плувен клуб "Сандански".
 
Като официални гости на церемонията, с принос за развитието на спорта, кметът на община Сандански - Атанас Стоянов награди Таня Богомилова - Олимпийски шампион по плуване от Летните олимпийски игри в Сеул 1988 г. и Серафим Бързаков, състезаващ се в стил свободната борба, двукратен Световен шампион, Вицеолимпийски шампион от Летните олимпийски игри в Сидни 2000.
 
Бяха връчени и специални награди за треньори и спортисти, които са вдъхновение и пример със своите високи постижения и успехи. Специална награда на Спортиста на годината - Петър Мицин връчи и Сдружение "Дестинация Сандански", СПА хотел "Спартак" и Илия Пасков.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини