Зимата прекрачи прага ни, носи със себе си студ, облаци и мъгли

Снимка: istok
Снимка: istok

Настъпи астрономическата зима. Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Ще бъде предимно облачно, сутринта на места в низините и котловините - мъгливо. В Западна България ще има слаби валежи от дъжд, сутринта в отделни райони ще се образуват и поледици, а привечер в Предбалкана и високите полета – дъждът ще се примесва със сняг.

След обяд слаб дъжд ще превали и в източните райони. Вечерта валежите ще спрат, а от северозапад облачността ще започне да се разкъсва и да намалява. Преди обяд вятърът ще е от югозапад, след обяд ще се ориентира от запад-северозапад, ще е умерен, в Северна България - силен и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 5° и 10°, в София – около 5°.

В планините ще е предимно облачно с валежи от сняг. Ще духа силен, по високите и открити части и бурен вятър от запад-северозапад. Максималната температура на височина 1200 m ще е около 2°, на 2000 m - около минус 3°.

По Черноморието облачността ще е значителна. След обяд ще започнат валежи от дъжд, които до вечерта в повечето места ще спрат. Ще духа умерен, временно силен вятър от запад-северозапад. Максималните температури ще бъдат 8°-10°, близки до температурата на морската вода. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини