С помощта на Стефан Апостолов: Държавата отпусна 1 млн. лв. за детските градини и училищата в община Симитли

Снимка: Община Симитли
Снимка: Община Симитли
Народният представител Стефан Апостолов помогна да се извършат ремонти в две образователни институции в община Симитли. Това стана със съдействието на Красимир Вълчев, председател на Комисията по образование и наука в Народното събрание. 
 
Отпускат се 248 000 лева за подмяна на стария компрометиран покрив на филиал „Ян Бибиян“ към Детска градина „Радост“. Ще се монтират също така нови LED лампи в помещенията, което ще намали разходите на детското заведение за електричество.
 
150 000 лв. ще бъдат осигурени за Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в село Крупник, за да се извършат необходимите ремонтни дейности и в коридорите на учебното заведение. Там вече бяха напълно ремонтирани класните стаи.
 
В момента за 600 000 лева, също осигурени от държавата, се ремонтира и покривът на Средно училище „Свети свети Кирил и Методий“ в град Симитли. 
 
По този начин само целевите средства за развитие на образователните институции в община Симитли през тази година, отпуснати от Министерство на образованието и науката, са точно 1 милион лева. 
 
 
Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини