Журналистът Георги Милков представи новата си книга пред десетки жители на община Якоруда

Снимка: Фейсбук
Снимка: Фейсбук
Интересно културно събитие се проведе в град Якоруда по иниициатива на кмета Мехмед Вакльов и със съдействието на Илхан Кючюк, Президент на европейските либерали. Журналистът Георги Милков представи пред десетки местни жители на общината книгата си "Истории от ръчния багаж".
 
Една творба, която грабва читателя със своята истинност, с големите личности в нея, с които авторът се е срещал. Тези срещи са описани от Милков по невероятен начин. Журналистът отделя доста място в книгата и на своите размишления за интригуващи места и събития, накарали го да се превърне в усърден колекционер на преживявания.
Събрал е част от тях на страниците на творбата си, вярвайки, че необичайностите на живота са безбройни, но всеки може да види само толкова, за колкото е бил готов да пристъпи отвъд прага на собствените си предубеждения, а останалото се е изгубило завинаги в миманса на пропуснатите спомени.
 
Срещата за всичи присъстващи бе изключително приятна и обогатяваща. Много от тях не пропуснаха възможността да получат автограф от Георги Милков и си пожелаха още  подобни събития в Якоруда.
"Радвам се, че толкова много хора проявиха интерес съм тази проява. Това показва интереса на жителите на общината към литературата, към книгата, към младите автори", сподели кметът Мехмед Вакльов.

Още новини