Зимата се връща утре, обявиха оранжев и жълт код за дъжд и сняг в цялата страна

Снимка: Пресцентър
Снимка: Пресцентър

Оранжев и жълт код за дъжд и сняг издаде за утре за цялата страна Националният институт по метеорология и хидрология. В 14 области предупреждението е от втора степен, останалите 14 са оцветени в жълто. 

В планинските райони и в Североизточна България ще започне да се образува нова снежна покривка. Ще има условия за виелици и навявания, информират синоптиците.  

Агенция „Пътна инфраструктура" апелира шофьорите да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Предстои понижение на температурите в Северна България. Очаква се дъждът да премине в сняг, а по планинските проходи и Източна България са възможни виелици и навявания, предупреди и АПИ. 

Превантивно настилките се обработват с химически вещества, сол и пясък, за да се намалят предпоставките за заледявания и хлъзгавост при падане на температурите. Приоритет са автомагистралите, най-натоварените направления по първокласната и второкласната пътна мрежа и проходите, осигуряващи връзките между Северна и Южна България, допълват от пътната агенция. 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини