Въздухът в почти цялата страна е опасно мръсен

Снимка: БГНЕС
Снимка: БГНЕС

Замърсяване на въздуха в страната отчитат станциите на Изпълнителната агенция по околна среда. Според европейския “Air Quality Index” във вторник вечерта 8 града са с концентрация на фини прахови частици над нормата, информира NOVA.

Най-високи са нивата в Русе. Запрашаването е резултат от натрупване на замърсители след няколко сравнително тихи дни, в които големи територии у нас бяха “затиснати” от инверсионна облачност и мъгли. Промяна в атмосферната циркулация по нашите географски ширини се очаква от сряда нататък.

Прогнозите са за силни фьонови ветрове по северните планински склонове, а след това и за нахлуване на студен въздух от север. Динамиката ще помогне за “изчистването” на натрупаното замърсяване.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини