Съветниците си гласуваха заплати до 1300 лева на месец, никой не посмя да повдигне пак въпроса за увеличението им

Снимка: istok
Снимка: istok

Нито един съветник не посмя да повдигне въпроса за по-високи заплати на извънредната сесия днес на Общински съвет-Благоевград. Сякаш всички забравиха предложението на своя колега Валери Манов на първото заседание на временната комисия за организацията и дейността на местния парламент възнаграждението им всеки месец да е 35% от това на председателя Разослав Тасков, което математически означаваше по 2100 лева да получават парламентаристите.

Тогава шестима колеги на Манов подкрепиха предложението му, а само двама се обявиха против. Но последва гражданска вълна от негодувание и възмущение срещу намерението на съветниците да струват на данъкоплатците над 1 милион лева на година. Това щеше да ги направи най-високо платените в страната на база положен труд, а реално дневната им надница щеше да е с пъти по-висока от тази на президента и премиера.  

Те на практика гласуваха днес старото решение на миналия общински съвет заплатите им да са до 1300 лева, като ще получават по 1000-1100 лева. Прие се да няма долен праг на възнагражденията, който е 25% от заплатата на председателя на ОбС.

Засега общественият гняв и "народна любов" свърши своята работа. но не се знае дали с приемането на новия бюджет някой съветник няма да реши да поиска увеличение на възнагражденията. Защото притеснителното е, че доста от тях смятаха за съвмем резонно да прибират по над 2000 лева и не се обявиха веднага против предложението на своя колега. Но след избухването на гнева на благоевградчани дойде и смяната в нагласите на местните парламентаристи на 180 градуса. 

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини