Интерес в Битоля и Струмица към възможностите за висше образование в България

Интерес в Битоля и Струмица към възможностите за висше образование в България

Стотици младежи, преподаватели и родители проявиха интерес към кампанията за популяризиране на българското висше образование в Северна Македония, която  се проведе в Битоля и в Струмица. Първата беше в  Скопие, съобщава БТА.

Бъдещите кандидат-студенти от Северна Македония се запознаха с възможностите за получаване на висше образование в България, включително и чрез двете постановления на Министерския съвет - за образователна дейност сред българите в чужбина и за приемане на граждани на Северна Македония за студенти в държавните висши училища на  България.

В началото на февруари 2024 г. представители на министерството на образованието и науката и Изпълнителната агенция за българите в чужбина ще посетят отново Северна Македония за информационната кампания, в която ще посочат и конкретния ред и условията за кандидатстване и обучение през предстоящата учебна 2024-2025 година.

Кампанията е  организирана от Министерството на образованието и науката, съвместно с посолството на България в Северна Македония, генералното консулство на страната ни в Битоля и Българския културно-информационен център в Скопие.

В нея участваха 12 висши учебни заведения.  Ето кои са те:

Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство "Проф. Асен Диамандиев" - Пловдив, Американския университет в Благоевград, Висшето военноморско училище "Н. Й. Вапцаров"-Варна, Висшето училище по телекомуникации и пощи-София, Медицинския университет-Плевен, Националната спортна академия „Васил Левски", Софийския университет "Св. Климент Охридски", Техническият университет във Варна, Тракийският университет в Стара Загора, Университетът за национално и световно стопанство, Химикотехнологичният и металургичен университет в София и Югозападният университет "Неофит Рилски" в Благоевград.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини