Катарзис? Съветниците дадоха заден, няма да си вдигат заплатите, ще взимат до 1300 лева на месец

Снимка: Илинден Прес
Снимка: Илинден Прес

"Народната любов" вразуми общинските съветници и те се отказаха от намерението да си вдигнат заплатите до 2100 лева на месец. Две седмици темата "вря и кипя" по социални мрежи и сред гражданите, които негодуваха от предложеното толкова високо възнаграждение. Това означаваше, че местните парламентаристи щяха да вземат дневна надница, която е много по-висока от тази на президента и премиера на страната.

На първото събиране на временната комисия за изготвяне на проект за организацията и дейността на ОбС Валери Манов внесе предложение той и колегите му да получават 35% от заплатата на председателя Радослав Тасков, която е около 6000 лева. Тогава седем души от комисията подкрепиха Манов, само двама бяха против. Но след "бурята" от негативни коментари на хората местните парламентаристи все пак проявиха разум и направиха кръгом в позицията си.  

"В комисията днес разгледахме всички предложения по проекта за организацията и дейността на Общинския съвет. Приехме да няма долен праг на възнагражденията, който е 25% от заплатата на председателя на ОбС. Всичи осем присъстващи гласувахме заплатата да е до 1300 лева, решение, взето от предишния местен парламент през август тази година. Така съветниците ще получават по 1000-1100 лева на месец", заяви Антоанета Богданова, председател на временната комисия.

Радослав Тасков уточни, че това решение трябва да се гласува на извънредната сесия в понеделник, 11 декември.

Тогава трябва да се изберат зам.-председатели на ОбС, както и председатели и членове на комисиите, за да може да заработи местния парламент по същество. Очаква се редовното заседание да е на 29 декември.

На извънредната сесия на 11 декември ще се избере и нов управител на общинското дружество "Паркинги и гаражи", тъй като досегашният шеф Ивайло Червилов напусна поста и стана общински съветник.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини