По 20 години затвор за убийците на петричкия бизнесмен Орхан Изиров

По 20 години затвор за убийците на петричкия бизнесмен Орхан Изиров

По 20 години в затвора ще лежат убийците на бизнесмена от Петрич Орхан Изиров.

35-годишният Георги Георгиев и 30-годишният Радослав Валеов се признаха за виновни и по трите обвинения срещу тях – за убийство, за държане на наркотици с цел разпространение и за незаконно притежание на огнестрелни оръжия и боеприпаси.

Двамата извършиха кървавото престъпление на 14 януари 2015 година. Те ще трябва да платят и обезщетение от по 100 000 лева на родителите на Изиров и на съпругата му, както и по 120 хиляди на двете дъщери на убития. Присъдата ще бъде излежавана при строг режим.

Окръжен съд-Благоевград наложи и парични глоби на двамата по присъдата за държането на дрога – 20 000 лв. за Георгиев и 30 000 лева за Валеов.

Адвокатът на Валеов - Марио Биков, заяви, че ще обжалва съдебното решение. "Не може извършител на убийство и подбудител да са с еднакви присъди. Съдът им наложи по 13,4 години на двамата за убийството. Водихме съкратено съдебно следствие, а на практика не се приложи намалението с една трета на присъдите”, коментира защитникът.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини