Медици от Пирогов и животновъди с протести в столицата днес

Снимка: Pixabay
Снимка: Pixabay

Два протеста ще има днес в София. Медици от „Пирогов” протестират. Екипът на клиниката по детска хирургия ще се събере пред сградата на лечебното заведение, за да покаже подкрепа към началника си проф. Христо Шивачев.

Шивачев, който е и национален консултант по детска хирургия, не успя да спечели конкурса за шеф на клиниката. Новината, че един от най-признатите детски специалисти у нас е отхвърлен като кандидат за началник, предизвика масово недоволство сред лекари и пациенти.

Проф. Шивачев е единственият кандидат за шеф, но не беше допуснат до кръга със събеседване.

Фермери и животновъди отново излизат на протест. Те се събират в 10:30 ч. пред Министерството на земеделието в София. Причината - не са изпълнени исканията за подобряване на финансовата ситуация в бранша. Протест имаше и преди седмица. Според протестиращите подпомагането от страна на държавата е недостатъчно и става причина българското животновъдство да загива.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини