Младежки модерен център ще отвори врати в парка на град Сандански

Снимка: Община Сандански
Снимка: Община Сандански

Община Сандански получава финансиране за изграждане на Младежки център по Националния план за възстановяване и устойчивост. Това е вторият спечелен проект, след като неотдавна общината получи одобрение и на проекта за цялостна рехабилитация и оборудване на общежитието на Земеделската професионална гимназия „Климент Тимирязев“.

Изграждането на Центъра за младежки дейности и спорт ще се осъществи чрез преустройство и пристрояване на съществуваща сграда в парк „Свети Врач“, изградена преди повече от 40 години.  Сградата пустее и се руши десетилетия наред, а след изпълнението на проекта ще се трансформира в нов и модерен младежки център в сърцето на парка на град.

На първия етаж пще има две многофункционални зали, фоайе, асансьор, стълбище, коридор и санитарни възли. На втория етаж ще има административни помещения – кабинети, зала за дигитални компетенции, фоайе и коридор. Етажът е с галериен изглед към голямата зала. За затъмняване на залите за прожектиране се предвиждат въртящи вертикални ламели с автоматично задвижване.

Новият център ще се превърне в притегателно място за младежите в общината, като чрез активна работа с целевите групи на терен, провеждане на обучения и общи събития с партньорските организации и други центрове, младежите ще натрупат важни знания и умения, целящи личностно и професионално развитие на учениците и младежите до 29-годишна възраст.

Предвижда се центърът да обхване до 450  души на възраст между 15 и 29 години. Ще се работи активно и с младежи от уязвимите групи.

Общият бюджет е 1 799 270, 00 лв. и включва изпълнението строително-ремонтните дейности, цялостно оборудване на сградата и обезпечаване на младежкия център с необходимия персонал - образователни медиатори, психолози, кариерен консултант и лектори.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини