Ски легендата Марк Жирардели дава старт на зимното шоу в Банско

Снимка: Илинден Прес, архив
Снимка: Илинден Прес, архив

Любителите на белите спортове вече са приготвили ските и планират къде да изкарат зимната си ваканция. Най-добрият ни зимен курорт Банско е най-удачният избор. Там официалният старт на зимен сезон 2023/2024 г. ще е на 16 декември /събота/.

Голямата звезда на шоуто ще е легендата на белия спорт Марк Жирардели. Все още няма яснота кой ще води другия отбор на демонстрационното спускане по обяд на писта „Томба“ на Бъндеришка поляна. Най-успешната дама в историята на италианските ски Дебора Компаньони ще открие с Жирардели ски сезона в Банско. Трикратната олимпийска шампионка в алпийските ски идва по покана на концесионера на ски зоната "Юлен", като така се спазва 20-годишната традиция легенда в ските да гостува в най-добрия ни ски курорт за откриването на сезона. Бившата италианска скиорка по време на своята кариера спечели три златни олимпийски медала от три различни олимпиади.

За любителите на музиката концерт в Пирин планина ще изнесе певицата Михаела Филева, а за феновете на обичаната игра „Открий съкровището“ под снега ще бъдат скрити множество атрактивни награди. Тази година обаче няма да се подарява лек автомобил. Ще има още приятни емоции за големите, както и куп красиви изненади за малките любители на планината.  

Фирмата концесионер „Юлен“ е готова да посрещне гостите на Банско и да направи най-доброто за тяхната зимна ваканция. Само сняг да има. Този, който наваля преди дни, не е толкова много. Но температурите са ниски и над 400 оръдия за изкуствена снежна настилка работят на пълни обороти. Подменена за новия зимен сезон е цялата инсталация за направата на технологичен сняг по ски пътя, там оръдията са два пъти по-производителни от старите. Закупени са и две нови снегоутъпкващи машини.

Дружеството ще предложи отлични условия за каране на ски на 16-те писти и за отдих в Пирин. През летните месеци бяха затревени пистите, както изисква подписаният договор за концесията. Направен е оглед на целия ски център, за да се види има ли места, които са рискови за туристите. Почвата е заздравена, засадени са нови треви, обезопасени са определени места.

Банско е домакин на 10 и 11 февруари 2024 г. на най-добрите алпийци в света, които ще премерят сили в Пирин планина в две от най-атрактивните дисциплини - гигантски слалом и слалом. И това безспорно ще е най-голямото спортно събитие през зимния сезон в цяла България. .

Сезонните карти до 15 декември са на промоция от 1500 лева. След това още не са фиксирани точните цени, но ще има фамилни карти за семейства с деца.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини