Правят Младежки център в ГУМ-Петрич

Снимка: Община Петрич
Снимка: Община Петрич
В Петрич ще се изгради нов Младежки център. Проектът вече е изготвен, съгласуван и с разрешение за строеж. Той е заложен в Плана за устойчивост и развитие. Целта е изграждане и осигуряване на ефективно функциониране на Младежки център, който да предостави разнообразни дейности (вкл. международни дейности) и цялостни услуги в помощ на личностното развитие и готовността за заетост на учениците и младежите на възраст до 29 години.
 
Сред тях са дейности за насочване и подкрепа при търсене на работа, мерки за подпомагане на участието на младежите в процеса на вземане на решения на местно и национално ниво, възможности за неформално образование на местно ниво, насоки за реинтеграция или интеграция в системата на формалното образование и/или включване в професионално обучение; дейности за стимулиране на младежки инициативи, инициирани и/или изпълнявани от ученици и младежи от община Петрич; осигуряване на подкрепа и подпомагане за изпълнение на инициативите на младите хора от страна на назначения в центъра персонал; повишаване на дигиталната компетентност на младите хора; дейности за работа на терен с уязвими групи и общности в неравностойно положение.
 
Различните дейности в младежкия център ще се изпълняват в партньорство с младежката организация - Сдружение „МОГА“, местния бизнес и 2 младежки центъра - в Стара Загора и Враца, част от Националната мрежа на Младежките центрове.
 
Младежкият център ще бъде разположен на втори етаж в ГУМ – Петрич в помещението, което е функционирало като сладкарница. Ще бъде извършено нужното вътрешно преустройство, така че да се образуват две зали за провеждане на обучения в дигитална компетентност с капацитет от минимум 15 работни места и с възможност за обединяване в зала за обучения, семинари и срещи за 70 души.
 
Проектът предвижда и кабинет с четири работни места. Ще бъде ремонтирана и прилежащата тераса с цел осигуряване на достъпна архитектурна среда, за да може Младежкият център да бъде полезен и за младежи със специални потребности. Ще се ремонтират санитарните възли, ще се достави ново оборудване и обзавеждане на помещенията, за да бъдат функционални за ползване.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини