Без коли от Шилигарника до хижа Вихрен, заповедта влиза в сила на 1 декември

Снимка: Община Банско
Снимка: Община Банско
Със заповед на кмета на община Банско Стойчо Баненски се въвежда временна забрана за движение на пътни превозни средства по част от пътя от града до хижа "Вихрен". Тя влиза в сила от 1 декември и ще важи до 14 април 2024 г.
 
Ограничението се отнася за отсечката от района на местността Шилигарника /първи паркинг/ до планинската хижа. На паркинга се обособява т.н. „ухо“ за обръщане движението на автомобилите.
 
Временната забрана се налага с цел предотвратяване опасността за сигурността на движението до края на зимния туристически сезон, докато функционират ски пистите, пресичащи пътя.
 
Освен това през този период на първия паркинг в Шилигарника се получава струпване на автомобили, които създават задръстване и пречат на достъпа на коли на Спешна медицинска помощ и друга техника със специален режим на движение.
 
Предвид невъзможността да се осигури обходен маршрут се създава т.н. обръщало. На него ще бъде въведен пропускателен режим за достъп до паркингите.

 

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини