Пускат българските моряци, ако спре войната в Газа, искат още вода, лекарства и храна

Пускат българските моряци, ако спре войната в Газа, искат още вода, лекарства и храна

Ако Америка и Израел спрат да убиват палестинците в Газа и донесат вода, лекарства и храна, тогава ще могат да говорят за израелския кораб, заяви членът на Върховния политически съвет на Йемен Мохамед Али ал Хуси в публикация в своя профил в „Екс“.

Това е първата официална реакция за отвлечения в неделя в Червено море кораб „Галакси лийдър“ с български моряци на борда, похитен от йеменските бунтовници, коментира близката до хусите агенция YPA.

„Това, което направиха йеменските военноморски сили, е в съответствие с принципа на реципрочност“, YPA припомня, че в неделя корабът беше пленен и отведен до йеменския бряг. Междувременно Великобритания осъди незаконното задържане на търговския кораб „Галакси лийдър“ от хусите в Червено море и призова за незабавното освобождаване на съда и екипажа му, предаде Ройтерс.

Коментари
Екипът на Илинден Прес Ви информира, че администраторите на форума ще премахват всички мнения, съдържащи нецензурни думи и квалификации, както и обиди на расова, етническа или верска основа. Редакцията не носи отговорност за мненията, качени в Илинден Прес от потребителите. Коментирането под статии изисква потребителят да спазва правилата за участие във форумите на Илинден Прес. Преди да пишете коментари, прочетете нашите правила за участие във форумите.
    Няма добавени коментари!
Напиши коментар:
Въведете кода от картинката!

Още новини